ca 300 g köttfärs (nöt-, älg- eller blandfärs)
1 gul lök
2-3 morötter (ca 300 g)
300 g vitkål (ca 7 dl strimlad)
margarin eller smör
2 pressade vitlöksklyftor (eller vitlökspulver)
1 krm svartpeppar
1 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 msk soja
1 köttbuljongtärning
en och en halv dl vatten
Skala lök och morötter. Finhacka löken, riv morötterna och finstrimla vitkålen, eller riv allt med hjälp av en hushållsmaskin.
Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta och stek löken och vitlöken. Blanda ned köttfärsen och stek under omrörning. Tillsätt morötter, vitkål, kryddor, köttbuljongtärning och vatten och rör om. Koka under lock på svag värme ca 15 minuter och smaka av. Servera med kokt ris eller potatis och gärna en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar