(Foto av Fru Pusselbit)
För 4 personer
1 äpple/person (eller fyll botten på en form ordentligt efter tycke och smak)
200 gr. smör eller margarin
2 dl. socker
6 dl. havregryn, gärna grova
kanel
4 dl. hackade nötter
sirap
Skala äpplena, dela dem i fyra delar och skär dem sedan i skivor och lägg ned dem i formen. Blanda dem med kanel och lite socker.
Rör ihop smör, socker, havregryn och nötter och finfördela degen över äpplena. Häll lite sirap över det hela och grädda sedan äppelkakan i 200 grader i ca 20 minuter tills äpplena är mjuka och havregrynsdegen är ljusbrun. Ätes med vaniljsås eller glass till.
200 gr. smör eller margarin
2 dl. socker
6 dl. havregryn, gärna grova
kanel
4 dl. hackade nötter
sirap
Skala äpplena, dela dem i fyra delar och skär dem sedan i skivor och lägg ned dem i formen. Blanda dem med kanel och lite socker.
Rör ihop smör, socker, havregryn och nötter och finfördela degen över äpplena. Häll lite sirap över det hela och grädda sedan äppelkakan i 200 grader i ca 20 minuter tills äpplena är mjuka och havregrynsdegen är ljusbrun. Ätes med vaniljsås eller glass till.
3 kommentarer:
Mums! Äppelkaka är gott. Provar receptet.kram
Verkar jätteläcker!!! Den dag jag känner för att baka någonting ska jag prova göra det här :)
MUMS - den får vi pröva!
Skicka en kommentar