tisdag 12 augusti 2008

Banankardemummakaka

(Foto av Fru Pusselbit)

Hålformen är på 2 liter och jag brukar smörja in den rejält med smör och sedan bröa den. Då fastnar inte kakan så lätt i formen efter gräddning.

Sätt ugnen på 200 grader och när du sedan lägger sockerkakan i ugnen på gallret längst ned, sänk då till 175 grader. Grädda i ca 45 minuter, men kolla den till och från och känn med en sticka när du tror att den är färdig. Om stickan är torr, ta ut den ur ugnen, låt den annars stå kvar lite till. Låt den svalna på ett galler.

  • 100 g margarin eller smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vanillinsocker
  • 4 tsk malen kardemumma
  • 2 bananer (gärna övermogna) mosa dem med gaffel
  • 2 dl mjölk

Smält matfettet och låt det svalna eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt och smidigt. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker och kardemumma. Rör ned blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet, mjölken och de mosade bananerna. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen och grädda. Lycka till!

2 kommentarer:

C.V sa...

så du kör två bloggar här

Anonym sa...

Det är bara så gott med kardemumma. Tyvärr alldeles för sällan man använder det!